L'Oréal BB Cream

Zdravím vás krásné dívky a dámy :)

Jak už nadpis napovídá přišla mi část z výhry od L'Oréalu! :)) Jde o nový Nude Magique BB cream, který by podle přiloženého letáku měl mít 5 schopností v 1. A to  hydrataci po 24 hodin, přizpůsobení se tónu pleti po nanesení, sjednocení a projasnění pleti a krytí.


Tak a jaká je pravda?




Balení je moc pěkné, působí čistě a zároveň ne jako z lékárny :D Prostě ta lesklá fialová působí trochu "luxury" a ta bílá tomu dodává ten nádech pečující kosmetiky. Navíc končí praktickou malou hubičkou, takže dávkuje naprosto dokonale přesně. Má klasických 30 ml. :)
Podle letáčku je doporučená cena pro ČR 299,- Kč což je na L'Oréal cena dobrá! Navíc jsem koukala na nějaké internetové obchody, kde se dá sehnat za 249,-:)
Samotný produkt je po vymáčknutí bílý a obsahuje malé mikroperličky (na obalu označeny jako "mikropigmenty v kapslích"), které trošičku drhnou při nanášení na pleť. Mně osobně to moc příjemné není, ale nijak hrozný to taky není a každopádně to nic nedělá (myslím, jako že by to drhlo tak, že by to dělalo červený fleky nebo tak něco ;)). 
A co vytvoří na pleti se můžete kouknout na následující "fotostory" :D 





Podle mě, opravdu dost pěkně sjednotí barvu pleti a projasní. Sice úplně nezakryje ty moje červenající tváře, ale to od BB krému nemůžu ani chtít :).
SPF je 12, což je podle mě naprosto dostačující. Přijde mi, že v posledních pár letech začala honba za co nejvyšším SPF, protože se jedná o ochranu naší pleti. Nicméně, čeho je moc, toho je příliš a pokud se podíváme na místní podmínky, stačilo by nám třeba i 10. Navíc maximální/ideální SPF, které lze dosáhnout přírodní výrobou je 15! Takže ty 25 SPF určitě taky nebudou nic dokonalého ;)
Výborný je, že krémík je dost řídké konzistence, díky čemuž se dobře roztírá a téměř nedělá fleky. Takže pokud ráno spěcháte a nemáte čas na nějaké dlouhé zpracování, je to ta pravá volba! ;) Bohužel odstín není úplná výhra, i na fotce je vidět, že je malinko naoranžovělý, ale o tom za chvilku.

Můžu potvrdit i dlouhou výdrž. Jestli skutečných 24 hodin, to nevím, ale dlouhá opravdu je! :)) Takže ráno namažete a minimálně do pozdního odpoledne máte klid, někdo třeba i do večera :) To už záleží na vaší pleti :)
Dokonce i moc pěkně hydratuje. Já mám takovou sušší pleť a opravdu pěkně uklidní pnutí pokožky :) Zároveň není mastný, takže ani na mastnější pleti, vám neudělá paseku ;)

Co je na něm opravdu perfektní, že přes něj nemusím používat pudr :) To je fakt bomba!! ;) Prostě se vstřebá do pleti jako matující krém, s tím, že funguje jako makeup a nelesknu se! ^_^ Takže tomu rozhodně palec nahoru



A teď trochu z té druhé kapsy.
Nechci říct, že by to bylo poprvé, co některé sliby kosmetických firem nefungují, ale tohle oklamávání nepravdivými informacemi kvůli prodeji není zrovna fér!
Jde mi o informaci, že (zdroj: popis přímo na produktu)

"Mikropigmenty v kapslích se po aplikaci transformují na make-up a přizpůsobí se barvě Vaší pleti".


Co se ve skutečnosti stane - ty malé částečky, které mi drhnou při nanášení o pleť, jsou  tedy malé kapsle obsahující barvu - make-up o určitém odstínu (např. light). A jakmile je "rozmačkám" o pleť, tak tu barvu/makeup vypustí na můj obličej. Ale ta barva se už nikdy nezmění! Maximálně by mohla třeba zoxidovat, nebo tak něco, ale ani to se tu neděje.
Jednoduše:
 za 1. není možné, aby si nějaký produkt "přečetl" vaši DNA nebo zjistil jaký odstín má vaše pleť a tomu se do vteřiny přizpůsobil,

za 2.  na můj světlý tón pleti je výrobek trochu oranžový (a to mám odstín light)...o.O Dokonce když jsem ho zkoušela na mamce, tak jí brácha řekl, že "vypadá opáleně". Jako je to vidět jen trochu, ale neměl by být odstín dokonale totožný?

za 3.- proč to vlastně musí mít odstíny jako light nebo medium, když to má být  zázrak, který se vaší pleti přizpůsobí?

Každopádně jsem udělala malý test na papíru a pro jistotu jsem to rozetřela propiskou, abych se produktu ani trochu nedotkla svou kůží nebo ničím přírodním a krém se neměl čemu přizpůsobit. Nu a voilà



Vypadá stejně jako na mojí ruce, nebo na obličeji, nebo na mojí mamce, nebo na hrdle tuby. Tzn. přizpůsobení  je tak leda na bodu mrazu.
Celá tato informace slouží k jedinému důvodu - co nejrychlejšímu prodeji.
U tohoto produktu (stejně jako u jiných BB) existuje prostě pár odstínů, abyste měly v obchodě "jednodušší" výběr. Neváháte tolik nad koupí, jen si řeknete "jsem světlá - koupím si light a malé rozdíly odstínu výrobek dodělá sám" a už si to míříte k pokladně, nebo bezstarostně nakoupíte na internetu s radostí, že jste to měly bez námahy a práce.
 Pravdou je, že jediný důvod, díky kterému, to docela připomíná vaši barvu je, že to má slabší krytí. Předpokládám, že to bílý kolem těch mikročástek je "čistý" krém a všichni víme, že když máme o něco tmavší makeup než potřebujeme, smícháme ho s krémem a ono se to "trochu doladí" ;) Takže pokud má tohle být to přizpůsobení se tónu pleti, tak je to dost slabá hra.
Jasně, BB krém by měl být krém + makeup, ale stejně jako máme spousty odstínů make-upů, měly by být na našem trhu i spousty odstínů BB krémů! A ne, že budeme spoléhat na to, že ten malý rozdíl dodělá krém.. To by mělo být až nouzové řešení.
Takže tolik spíš k BB-krém scéně na naší půdě ;)



No a tím bych asi článek uzavřela. . Každopádně pro ucelenější přehled jdeme na

Shrnutí


Balení - 10
Cena - 8
Hydratace - 10
Ochrana - 8
Nanášení - 7
Rozetření a jednotnost - 10
Rozjasnění - 10
Krytí - 7
Odstín/y - 5
Přizpůsobení se tónu pleti - 0
-----------
75 / 10 = 7,5 bodů z 10 možných

75%  je rozhodně super výkon ;) Co říkáte?

Takže až na tu "aférku s reklamou a odstíny" dopadl dost dobře. Celkový dojem je rozhodně kladný! Tento krém jsem si zamilovala hlavně na cesty, protože díky němu sebou nemusím tahat pudr a štětec a na ráno je taky ideální, protože je to fakt pohodlné a rychlé:)) Navíc např. proti (asi nejznámějšímu u nás) Garnier BB krému není mastný, ale pěkně hydratační a navíc pleť krásně rozjasní :) S odstínem bojuji zatím tak, že si ho nanáším až na krk a všude kde může být vidět (nemyslím teda ruce a nohy :D), abych smazala rozdíl právě mezi obličejem a krkem. A jinak čekám na léto, až chytnu trochu lepší barvu ;) To bude dokonalý! :)
Takže za mě?  Doporučuji! A děkuji L'Oréalu, za poslaný produkt :)


Na závěr přikládám svůj look vytvořený s Nude Magique BB cream.
Můj look teda není úplně nude, ale je to takový fofr make-up, který se k BB krému hodí ;)




A teď je řada na vás :))
Jste příznivkyně BB creamů? Jaký na vás udělal Nude Magique BB cream dojem? Co si myslíte o těch odstínech? A na jaké reklamní triky jste kdy přišly vy??



R.

4 komentáře:

  1. Já nevím, mně teda fleky dělá... :D
    Jinak opravdový bb krém (skin79, Missha a jiné...) by Ti červené tváře podle mě klidně zakryl. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? o.O A čím ho nanášíš? :)
      S těmi opravdovými bb si nejsem úplně jistá - i opravdový make up s tím má někdy problém :(

      Vymazat
    2. Normálně rukou, štětcem jsem to zatím nezkoušela, nějak nevěřím těm pigmentovým zrníčkům ve společnosti štětce... :D
      Ony některé kryjí moc hezky. :) Ale to bys to musela vyzkoušet... :)

      Vymazat
    3. hm hm hmm, to je mi fakt záhada! o.O :) No mě se právě roztírá fakt dobře...

      A ty skutečný BB - třeba mě k nim jednou osud zavede :D Každopádně pořád upřednostňuji make-up před BB krémem ;)

      Vymazat