Yves Rocher France

Zdravím všechny své milé čtenářky! :)

Proč tu ještě není video s lepením řas....?
Protože je tu článek o firmě Yves Rocher! :D.... Dělám si srandu.. teda napůl ;) Opět jsem totiž měla technické problémy s mým růžovým  fotoaparátem (po 15ti minutách se mi vyplo natáčení takže to musím sestříhat a to u mě na pc nejde.)...no klasika. Takže video bude snad v tomto nebo příštím týdnu ;)

Zatím pro vás ale opravdu mám ten článek o firmě Yves Rocher, resp. o tom jak vznikla, proč vznikla a takový ty zajímavosti :) Mně přijde tato kosmetická značka celkem zajímavá. Za prvé se pyšní přírodností produktů a za druhé nejsou vůbec špatný :D Ani nemluvím o tom, že když vám domů dorazí letáček se 40% slevou, tak není ani vůbec drahá :D
Článek o téhle firmě jsem našla ve slovenském časopise Top FASHION (číslo jaro/léto 2012) vlastnoschopnostnějazykově jsem ho přeložila :D (Nebudu zapírat, bylo to náročný ;)) No a výtažek z toho nejzajímavějšího je tu :). Doufám, že vás to bude bavit a zajímat :)))




1. Značka byla založená v roce 1959 v Bretani  (je mnohem starší než jsem si myslela o.O :D )
2. Značku založil MUŽ jménem (světe div se) Yves Rocher, aby zastavil odchod lidí do měst (žil v dědince La Gacilly, která se v té době vylidňovala).
3. Yves Rocher (jako ten pán) věřil v účinky kosmetických výrobků na bázi rostlin a prosazoval jejich dostupnost pro všechny ženy.
4. Všechny kosmetické produkty jsou dodnes vyráběné z rostlin, které si firma sama pěstuje, přičemž dodržuje přísné bezpečnostní a ekologické standardy (to jsem taky nevěděla o.O)
5. Firma netestuje výrobky, ani jejich složky na zvířatech a výrobky neobsahují složky živočišného původu (teda asi kromě štětců, protože ty, co od tama mám, jsou z horské kozy a dalších zvířecích chlupů)
6. V obchodech YR po celém světě dnes najdete víc jak 500 druhů výrobků, které zahrnují péči o pleť, tělo, parfémy pro ženy i muže, dekorativní kosmetiku a hygienické či opalovací přípravky
7. Od roku 1991 založila firma Nadaci Yves Rocher, která od roku 2001 funguje pod záštitou Institut de France. Jejím cílem je ochrana životního prostředí.
8. Ředitelem nadace je Jacques Rocher (syn zakladatele značky YR)
9. V současnosti má YR více jak 30 milionů (to je dalších 6 nul) příznivců (tipla bych si, že tím jsou myšleni registrovaní zákazníci) v 80ti zemích světa.
10. Firma využívá několika způsobů prodeje - kamenné obchody, internetový prodej, v některých zemích i prodej na dobírku a prostřednictvím sítě samostatných prodejců



Tak mi to vyšlo na krásných 10 bodů! :) To mám radost! ^_^

Jak se vám takový "poučný" článek líbil? Máte nějaké produkty od YR? A jak na vás vlastně firma celkově působí? :))
(otázky... samé otázky... :D)


R.

10 komentářů:

  1. Zajímavé informace. :)
    Jen jsem si celkem jistá, že region se jmenuje Bretaň a ne Bretónsko. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za upozornění :) troufám si hádat, že za tu chybu může můj překladatelský um ;) :D

      Vymazat
  2. Já YR tak nějak nemusím. Někde jsem četla, že už přišli o nějakou licenci a výrobky pro určité trhy jsou testované na zvířatech. Maximálně od nich snesu lesk na rty, který mi občas daruje sestra. Jinak jsem tam dřív chodila moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vážně? :) to by mě zajímalo ;) zkusím tedy ještě prohledat web :))

      Vymazat
  3. Mně se tahle firma hrozně líbí a je mi sympatická, tak jsem si u nich zavedla kartičku, jenže když jsem zkoušela vzorky, které mi na uvítanou poskytli, na obličeji mě snad všechno štípalo. To mě zklamalo, ale zkusím od nich řadu pro citlivou pleť, protože je nechci jen tak házet do žita! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se moc líbí jejich obchody :)) ale přiznám se, že tam nakupuji spíš dekorativku :) Třeba jejich řasenky jsou něco úžasnýho! :) Dokonce mi jedna slečna říkala, že to jsou jediné řasenky, na které nemá alergickou reakci o.O :)))

      Vymazat
    2. Tak to stojí za vyzkoušení, díky za info :-)

      Vymazat
  4. moc zajímavé čtení, já mám YR moc ráda, šampony mi hodně vyhovujou :-)
    GIVEAWAY o Sleek paletku

    OdpovědětVymazat
  5. Yves Rocher na mě působí sice sympaticky, nicméně draze. Přírodní kosmetiku vždy upřednostňuji před obyč, především pak zbožňuji LUSH, tam občas ráda zhřeším. Jenže u Lushe mi přijde, že jejich produkty mají větší výdrž oproti klasickým, takže se cena "vyrovná" (případně jsou jiným způsobem jedinečné na trhu), zatímco YR jsou "obyčejné", byť přírodní, produkty, jen podstatně dražší - to pak raději sahám po Alverde. Abych jim ale nekřivdila, teď mám od YR vanilkový sprcháč a úžasně voní.

    OdpovědětVymazat