Maxi rudé rty


Moc pěkný večer dámy a pánové! :)

tak jsem si říkala, že už by bylo načase sem zase něco hodit ;) Nějak mi tak do oka padlo takové to líčení s vystínovanými rty, jestli víte co myslím... Prostě je to teď celkem hit a mně se to moc líbí, tak jsem si ho vyzkoušela.
Veliká škoda je, že na fotkách to úplně zaniklo (hlavně ta tmavá z těch rtů, byly tak o 2 tóny tmavší :-/ ), ale známe kompakty :D Přesto věřím ve vaši fantazii a bujarou mysl, která tyhle drobné chyby mého foťáku doladí :))

Takhle můj hokus znudos pokus dopadl (debilních výrazů si moc nevšímejte....)






Na téhle to vypadá asi nejblíž realitě


Hrooozně mi to zvětšilo pusu! :) Přiznám se, že když na to mám čas, tak si horní ret zvětšuji konturkou, abych měla oba rty stejně veliké, ale i ten dolní ret nabral větší objem. Zvláštní je, že i když si potom tu pusu odmaluju, zústane takhle veliká, jako by byla napuchlá! :D Ale do pár hodin to zase zmizí a vypadám normálně :)



A teď jdeme na postup. Asi by bylo nejprve dobré vědět, co je k tomu vlastně potřeba :)


1) LANCOME, Tient Miracle - make up, odstín už si nepamatuju, ale je to ten nejsvětlejší
2) STAGE Line, Transparent Powder - transparentní pudr, Neutral
3) CATRICE - tužka na obočí
4) HR - hnědý stín
5) L'Oréal, LeKhol - tužka na oči, odstín 102
6) AVON, SuperShock - řasenka, black
7) Gabriella Salvate - tužka na rty, odstín 04
8) e.l.f. - rtěnka, odstín royal red
9) CATRICE, Ultimate Shine - rtěnka, odstín viz Zkouškový look  130 Ketch me up
10) L'Oréal, Lumi Magique - korektor, odstín 01



Takže v první řadě jsem použila make-up(1) pro co nejlepší sjednocení pleti. Na to je tenhle Tient Miracle nejúžasnější a prostě ho můžu vychvalovat do nebe :)
Pak přichází samozřejmě pudr(2) a malování obočí. Jelikož se mi líbí u výrazných rtů i výrazné obočí (navíc je to teď IN :D), tak jsem si ho nejprve vykreslila tužkou(3) a poté i stínem(4).
Oči jsem tím samým stínem jen tak zlehka "pošimrala", aby nebyly měly taky nějaký říz ;) Celé oko jsem pak obkroužila ve vnitřní lince hnědou tužkou na oči(5), která "neřve" tolik jako černá. Pak už stačí na oči jen řasenka(6)
Jak už jsem naznačovala výš, můj prvotní plán byl jednobarevná, tmavě rudá barva po celých rtech. Takže jsem začla červenou tužkou na rty(7), a s tou jsem celou pusu nejen obkreslila (a zvětšila si ten horní ret), ale taky jsem si ji s ní vybarvila. Celou tu krásu jsem obtiskla do ubrousku a opakovala vybarvování.
Pak přišla na řadu rtěnka(8), kterou jsem rty klasicky vymalovala podle předkresleného náčrtu akorát prostředek tak trochu vynechte. Tam totiž naneseme světlejší odstín rtěnky(9). Dejte si ale pozor, aby obě barvy byly v jednom tónu, protože když ta světlá bude chladný odstín a tmavá teplý odstín, bude to vypadat nejen divně, ale hlavně úplně neslučitelně... Prostě vám to tu pusu zdeformuje.
 Aby líčení mělo co největší efekt, pusu jsem ještě obkroužila hnědou tužkou na oči(5) a trochu ji rozmazala/vystínovala.
Pokračovala jsem tak, že tyto nánosy rtěnky a tužky jsem opakovaně obtiskávala do ubrousku a znovu domalovávala.
 TIP.: nenechte si radit odborníky v časopisech - v prosincovém(?) ELLE doporučují nanést si rtěnku alespoň 5x pro co nejlepší výdrž. BLBOST! :D Nanést si rtěnku víckrát a obtiskat ji, je opravdu skvělý trik, ale jako je to u všeho - pouze s určitou mírou... dejme tomu v tomto případě třeba 3x. Ale tím že ji nanesete a obtisknete milionkrát si způsobíte akorát narušení sjednocení barvy, protože se vám začne pusa pěkně vysušovat, rtěnka zalézat do "vrásek" a ubrousek obtiskne jen ta vystouplá místa. Dopadne to tak, že se vám z nadměrné a zároveň nedostatečné vrstvy rtěnky začnou rty loupat :D... Věřte mi, zkoušela jsem to, a když jsem potřetí obtiskala, řekla jsem si, že je to tak skvělý a cítím že tam ta rtěnka drží! Pak jsem se zamyslela a usoudila, že to třeba bude ještě lepší, když poslechnu rady z časopisu!.. No... nebylo... jak to dopadlo jsem popsala v několika větách předtím...
Takže pro výdrž tiskat - ale nepřehnat to ;)

Dejme tomu, že jsme ukončili domalovávání a obtiskávání

Teď opět k tríčku s přepudrováním rtěnky. Návod na líčení rtů je TADY, kde jej najdete taky. Ale opakování je matka moudrosti, proto - rozdělíte ubrousek na tenké vrstvy a jednu z nich si dáte před rty. Poté použijte TRANSPARENTNÍ PUDR (jednou jsem to zkoušela tvářenkou, aby ty rty jako chytly víc barvy :D ... no asi víte jak to dopadlo...)  no a tím si ty rty přepudrujte. Práce minimální, efekt dokonalý! :)

Poslední detail je v úpravě rtů korektorem(10). Jednoduše jsem si s ním rty obkroužila, čímž jsem je zaprvé pěkně zvýraznila a trochu i vytvarovala a zadruhé jsem skryla případné nerovnosti.


No a to jest vše! Není to tak těžké, co? :) Asi nejvíc času zabere to obtiskávání a malování :D Ale pokud chcete tohle líčení jen na pár fotek, ani se s tím nemusíte tak babrat :)

Doufám, že se vám líčení líbilo a  těším se na příště! (to už nebude tak dlouho ;) :D)


Zatím se mějte krásně <3


R.


6 komentářů: