Linkový speciál

Ahoj holky!
Minulý týden jsem to tu trochu zanedbala a tak se to pokusím tento týden napravit! :)
Proto začnu slibně - linkovým speciálem. Je to článek slíbený Šárce K., tak doufám, že se jí i vám bude líbit :).
 Ukážu vám, jak si dělám různé linky různými způsoby, popíšu jak slovy, tak ukážu na videu. Nechť si tu každá najdete svůj styl :)

PS: moc se omlouvám, ale všechna videa se mi, nevím proč, nahrála 2x za sebou.
PS2: jo a na ten můj nasraněvypadající ksicht nekoukejte :D to jsem se soustředila :D :))


1. Základní tekuté linky na více tahů



Tyto linky, si dělám běžně, když si chci linkami pouze doplnit své líčení očí. hodí se úplně na kdykoliv a k čemukoliv. Samy o sobě vypadají dokonale a s nějakým výraznějším líčením ještě lépe. Proto jsou základní :)

Takhle si je dělám já:
a) začínám u vnitřního koutku oka a malými tahy je táhnu v úzké lince co nejblíže řasám k vnějšímu koutku

b) tam si "načrtnu" směr/sklon linky od vnějšího koutku oka směrem nahoru k obočí (cca 5mm)

c) propojím obě linky



2. Tekutá oční linka na 1 tah


Tuhle linku si dělám když spěchám, nebo když si chci namalovat pouze pusu a proto může být linka výraznější.
Upozorňuji ale, že ačkoliv jsem v "linkování" zběhlá, občas mi u tohoto způsobu dost ujede ruka :D a linka je o něco výš než by měla.. Takže na to si dávejte asi pozor :)
Ale pokud máte kulatější oči, nebo se vám to tak líbí,  můžete si právě tuto linku dovolit :)
Základem u téhle linky ale je - věřit si! ;)


Takhle si ji dělám já:

a) No tady asi není moc co k vysvětlování. Začnu u vnitřního koutku a vytáhnu si linku za vnější koutek směrem k obočí.

b) Poté už dodělám jen případná volná místečka mezi řasy a linkou :)


3. Retro linka 




Pokud chcete vypadat retro, nebo mít prostě silnější/výraznější linky, je to právě tahle linka. Hodí se buď k jednoduchému stínování očí (1 stínú, nebo nejlépe úplně bez :)
Dělá kulatější oko :)

Takhle si jí dělám já:

a) Začnu klasicky u vnitřního koutku oka, ale nemaluji co nejblíž řas, ale ve výšce/tloušťce, podle toho jak tu linku chci mít. Většinou to vychází cca 1-2 mm nad řasy. 

b) Linku dotáhnu až tam kde chci aby mi končila. Můžu více tahy, nebo pouze jedním tahem.

c) Od vnějšího koutku namaluji čárku tak, aby se mi ve špičce spojily obě linky.

d) Volné místo vymaluji



4. Geometrické linky




Tyhle linky se hodí pro holky, co mají radši rockový/metalový/prostě drsnější styl. Určitě se to nehodí k ničemu něžnému a vílovskému :D :)  Takže na koncerty/fesťáky úplně ideálka.
Ale můžete je nosit i na normál nošení, pokud nechodíte teda celý v růžovém, protože tuhle sezónu jsou hitem právě geometrické linky.

Takhle si ji dělám já:

a) Vyjímečně začínám od vnější strany oka, a to přesně od místa, kde by měla linka končit. Jedu jedním tahem až k vniřnímu koutku, nebo alespoň tam někde poblíž (podle toho jak vám ten sklon vyjde). Je to takhle proto, že když jedete od vnitřního, tak nikdy nemůžete přesně odhadnout, jaký sklon zvolit, aby vám to vyšlo jako pěkná rovná čárka a aby to končilo tam, kde chcete a ne někde až u obočí.

b) Udělám si "svislici" od vršku horní linky až k vnějšímu koutku. Vlastně by to měl být takový "skoro pravoúhlý" trojúhelník

c) Volná místa vymaluji, případně dohladím možné nerovnosti na vrchu linky (to můžete i malými tahy).



5. Gelové oční linky






Tohle jsou klasické linky jako byly ty první, ale pracujete s jiným materiálem.
Gelové jsou teď hrozným hitem.. Možná proto, že se někomu líp pracuje s tímhle štětečkem, nebo proto, že u nich nejde tak o čas a přesnost, nebo proto, že většinou líp drží. Tohle je prostě na vás, co máte radši. Na začátek jsou asi lepší :) dřív jsem je také měla radši, ale teď už nedám dopustit na tekuté.
Btw, kdyby se vám na videu zdálo, že je nemám úplně super rovný, tak je to tím, že je mám trochu zaschlý. To je jejich velká nevýhoda, že dost rychle vysychají...

Takhle si je dělám já:
a) u gelové linky, musíte "jet" rozhodně na vícero tahů. Začínám klasicky u vnitřního koutku a snažím se malovat, co nejblíž řas.

b) Abych měla ale ostrou špičku na konci, tak obrátím směr a začnu od konce (tak aby zkosený konec štětce byl na špici).

c) Pak obě namalované části spojím, příp. domaluji nerovnosti



6. Ozdobná "nadlinka"



Tohle je spíš takový malý bonus, jak oživit vaše líčení. Prostě vezmete barevnou gelovou linku (seženete např. od e.l.f.  TADY) a namalujete si další linku nad tou černou.
Já jsem si je bohužel zapomněla vzít sebou, tak ve videu používám takové méně výrazné, které mám ve své paletě od Sephory. Navíc jsem tam přesvícená, takže to fakt není moc vidět :D ale snad z toho pochopíte o co jde ;)
Výhodou je, že tyhle barevný nadlinky, děláte už podle určitého vzoru, nad tou linkou, kterou jste si už namalovaly a o to jsou jednodušší.

Takhle si je dělám já:

a) Začínám  u vnitřního koutku, těsně nad linkou, kterou už tam mám, a maluju podle ní až do konce. Ta barevná linka může být i o kousíček delší ;)




7. Klasické kajalové linky





A ještě malý recept jak na klasickou linku tužkou.
Spousta holek ani neví, jaký v tom dělají chyby, takže jsem to sem prostě musela zahrnout.

To, že se začíná u vnitřního koutku je asi jasná věc, ale co bych chtěla zdůraznit, podtrhnout a dát s vykřičníkem je, že musíte tu linku VYMALOVAT CO NEJBLÍŽ ŘAS! Protože jinak vám to deformuje oko a vůbec nezahustí řasy, což je v podstatě účel té linky (ano, dělají se proto, abyste měly hustší řasy, ne proto, abyste vypadaly jak po těžkym flámu)

Další věc, na kterou si dát pozor - pod kajalovými tužkami musíte mít vždycky nějaký sypký podklad. Ať už je to stín, nebo alespoň pudr. Jinak je můžete do půl hodiny očekávat i na horním víčku. 

Třetí důležitá věc - pokud nechcete linku rozmazávat, ale chcete ji mít pěkně ostrou, kupte si trochu tužší tužku. Ne tak úplně jako na obočí, ale zase ne totální rozmazávačku ;)

A do čtveřice mých rad - malujte se ostrouhanou tužkou ;) :D Já vím, že je to taková jasná věc, ale někdy když vidím ty centimentrové linky, tak si říkám, jestli ta holka má doma ořezko :D :)



Na závěr mého linkového speciálu bych chtěla říct, že linky je potřeba trénovat a trénovat, jinak se je prostě nenaučíte :)

Díky

R.


7 komentářů:

  1. Ahojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie xoxoxox

    OdpovědětVymazat
  2. Super:*
    Radu, musela jsi si s tím dát ohromnou práci a já moc děkuji. Na videa si musím udělat chvíli čas, abych to pobrala a hned i zkoušela. Stejně mám obavy, že to nezvládnu....
    Nemůžu si pomoct, ale černý podklad blogu na mě působí nějak depresivně:)
    Možná by bylo i na čase, kdybychom se "sledovaly", co myslíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Šárko :) no práci mi to dalo, hlavně jsem se divila, že mi z toho milionkrátého odličování nevypadlo oko :D ale kupodivu není ani rudé :)
      To mě mrzí, že tě depresivním :( :D ale mně se ta černá líbí :) protože to podle mě působí tak jako "makeupově" :D
      Sledování je bezva idea ;) už tě followim :)

      Vymazat
    2. Tak jsem na to všechno koukla a mám obavy, že to prostě nepůjde. Mně se to třeba na jednom oku povede a na druhém mám paskvil. Nevím, co dělám špatně:/
      Taky už tě mám v hledáčku:)
      K té černé to byla jen malá připomínka.

      Vymazat
  3. Wow, super! Musím říct, že s linkama mám někdy opravdu potíž :(
    Chtěla bych se zeptat zda máš za sebou nějakou kosmetickou školu nebo kurz? :) CHtěla bych se zúčastnit kurzu a vybírám ze tří a nevím který :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No linky je potřeba hlavně trénovat, takže to nevzdávej a uvidíš, že jednoho krásného dne to přijde ;) fakt! :D
      A kurz za sebou mám :) a můžu ti doporučit studio v Praze na Belgické - SURFACE
      Jsou tam fakt profesionální a moc se mi to líbilo :) dala jsem si záležet s výběrem, tak jsem pročítala různé recenze, pak jsem našla tohle (nejsem z Prahy, takže jsem kvůli tomu bydlela i týden u bráchy v kanceláři na nafukovací matraci! :-/ :D ) ale vyplatilo se :)

      Vymazat